Регистрация

Пилешко с джинджифил

Автор:
jeni
|
Дата:
17 May
|
Видяна:
460
Оцени рецептата

280 г пилешки бутчета – на хапки

1 с.л. смлян пресен джинджифил

2 стръка зелен лук – 5 см дължина

1 с.л. чесън, счукан

2 с.л. сушени чили чушки - цели

2 с.л. захар

2 с.л. соев сос

1 1/2 ч.л. оризов оцет

2 с.л. царевично нишесте

1/4 ч бульон

1 ч.л. сусамово олио

2 ч соево олио за готвене

За маринатата:

1 яйчен белтък

1 с.л. царевично нишесте

1 с.л. соев сос

 

1. Смесете съставките за маринатата в голяма купа. Добавете пилешкото и оставете за 2 часа. Добавете 2 с.л. царевично нишесте в пилешкия бульон и оставете в хладилника.

2. В дълбок съд, сгорещете олиото до 180С. Изпържете пилешкото до хрупкавост за 1 - 2 минути.

3. В тиган, на силен огън, сгорещете 2 с.л. олио. Добавете джинджифила, лука, чесъна, лютите чушки и разбъркайте. Добавете пилешките парчета, като разбърквате бързо.

4. Добавете захарта, соевия сос, оцета, сместа с бульона и царевичното нишесте и се разбърква, докато се сгъсти. Сваля се от огъня, смесва се със сусамовото олио и се слага в чиния за сервиране. Сервира се с ориз на пара.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта