Регистрация

Пилешко по китайски

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
21 Oct
|
Видяна:
440
Оцени рецептата

4 пилешки бутчета, обезкостени и нарязани на парчета от по 1 см

1 яйце, леко разбито

1/2 с.л. зехтин

1/2 с.л. царевично нишесте

Растително масло

Сос 1:

2 стръка зелен лук, нарязани на парчета от по 10 см

1 1/2 с.л. светъл соев сос

1 1/2 с.л. гъбен соев сос

1 1/2 с.л. оризово вино или сухо шери

6 см дебели парчета пресен джинджифил, обелен

Прясно смлян пипер

3 с.л. пилешки бульон

1 ч.л. кафява захар

1 с.л. царевично нишесте

Сос 2:

1 ч.л. оризов или ябълков оцет

1/2 с.л. чили паста

1 ч.л. сусамово олио (по желание)

 

В средно голяма купа, комбинирайте пилешкото с яйцето, зехтина и царевичното нишесте. В блендер или кухненски робот, или на ръка, смесете съставките за сос 1. В малка купа смесете съставките за сос 2. Поставете съставките в тиган в реда, в който трябва да се поставят. Стоплете 2 чинии за сервиране, едната от които застлана с хартиена кърпа, на 125С във фурната. Напълнете тигана на дълбочина от 4 - 5 см с растително масло. Загрейте олиото до около 200С. Загрява се още 4 минути, за да се стабилизира температурата. Поставете парчетата пиле в масло едно по едно, докато всички са в тигана. Запържете за 3 минути, като разбърквате. Извадете от маслото и отцедете; сложете на топло в чинията, застлана с хартия. Изсипете олиото от тигана. Намалете огъня до умерен (180С) и добавете сос 1. Веднага щом заври, добавете пилешкото и разбъркайте. Поръсете със сос 2, запържете още минута и след това изсипете в чинията за сервиране. Поднесете веднага.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта