Пилешко по индийски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. зехтин
1 малка пръчка канела
4 зърна карамфил
1 дафинов лист
1 1/2 ч лук, нарязан фино
6 скилидка чесън, счукан
1 см парче корен джинджифил, счукан
1 1/2 ч домати, нарязани фино
1 1/2 ч.л. смлян кориандър
3/4 ч.л. кимион, смлян
1/2 ч.л. чили на прах
1/2 ч.л. куркума
Сол на вкус
1 ч кисело мляко
8 пилешки бутчета, без кожата
2 с.л. кориандър, пресен, нарязан
Загрейте зехтина в тенджера на средна висока температура. Запържете канелата, карамфила и дафиновия лист за 1 минута. Добавете лука и запържете до тъмно кафяво (около 20 до 25 минути), като се разбърква често, за да не загаря. Добавете чесъна и джинджифила и задушете още 2 минути. Добавете доматите и задушете, докато омекнат, около 8 минути. Намачкайте с опакото на лъжица. Добавете кориандъра на прах, кимиона, лютите чушки на прах, куркумата и солта. Гответе в продължение на 2 - 3 минути. Добавете киселото мляко и разбъркайте добре. Добавете пилешкото. Покрийте и гответе на умерен огън, докато месото омекне. Поднесете с пресен кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ