Регистрация

Пилешко по индийски

Автор:
яна маринова
|
Дата:
22 Oct
|
Видяна:
464
Оцени рецептата

3 с.л. зехтин

1 малка пръчка канела

4 зърна карамфил

1 дафинов лист

1 1/2 ч лук, нарязан фино

6 скилидка чесън, счукан

1 см парче корен джинджифил, счукан

1 1/2 ч домати, нарязани фино

1 1/2 ч.л. смлян кориандър

3/4 ч.л. кимион, смлян

1/2 ч.л. чили на прах

1/2 ч.л. куркума

Сол на вкус

1 ч кисело мляко

8 пилешки бутчета, без кожата

2 с.л. кориандър, пресен, нарязан

 

Загрейте зехтина в тенджера на средна висока температура. Запържете канелата, карамфила и дафиновия лист за 1 минута. Добавете лука и запържете до тъмно кафяво (около 20 до 25 минути), като се разбърква често, за да не загаря. Добавете чесъна и джинджифила и задушете още 2 минути. Добавете доматите и задушете, докато омекнат, около 8 минути. Намачкайте с опакото на лъжица. Добавете кориандъра на прах, кимиона, лютите чушки на прах, куркумата и солта. Гответе в продължение на 2 - 3 минути. Добавете киселото мляко и разбъркайте добре. Добавете пилешкото. Покрийте и гответе на умерен огън, докато месото омекне. Поднесете с пресен кориандър.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта