Регистрация

Пилешко от Южна Франция

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
25 Apr
|
Видяна:
656
Оцени рецептата

1 с.л. зехтин

2 малки цели пилешки гърди, без кожа, разрязани и обезкостени, изтънени леко и подсушени

Сол

Прясно смлян черен пипер

1 средно голям домат, нарязан на 4 филийки

4 филийки козе сирене

1/2 с.л. зехтин

1 с.л. нарязан пресен босилек

 

Сгорещете грила на фурната и сложете решетката на най-горната позиция. В голям тиган загрейте маслото, докато се сгорещи и почти започне да пуши. Добавете гърдите и леко ги задушете на умерен огън, докато леко покафенеят от 1 страна, около 3 минути. Завъртете, подправете със сол и черен пипер и поставете резените домат с парче сирене върху всяка запържена страна на гърдата. Поръсете със зехтин, подправете с черен пипер и гответе в продължение на около 1 минута. Прехвърлете съда под грила и печете, докато сиренето започне да се топи леко. Извадете от фурната и поръсете с босилек; сервирайте веднага.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта