Регистрация

Пилешко къри

Автор:
hodjeva
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
787
Оцени рецептата

1 кг пиле

1 ч.л. Гарам Масала

3 ч.л. сол

1 ч нарязани домати

1/4 ч зехтин

1/2 ч вода

1 1/2 ч фино нарязан лук

1 1/2 ч.л. нарязан пресен джинджифил

1 ч.л. нарязан чесън

1 ч.л. оцет

Сушено чили, по желание

 

1. Нарежете пилето на порции.

2. Загрейте олиото на силен огън. Добавете лука и се запържва до златисто кафяво.

3. Добавете чесъна, джинджифила и доматите. Запържете до гладка паста.

4. Добавете пилето и водата, оставете да заври, добавете сол. Покрийте съда и намалете огъня. Добавете чилито.

5. Разбърквайте непрекъснато.

6. След като пилето е готово, добавете оцета и варете още 5 минути на много бавен огън. Поръсете с гарам масала и поднесете.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта