Пилешко "Кунг По"
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 цели пилешки гърди, нарязани на малки кубчета
За соса:
1 белтък
1 с.л. царевично нишесте
1 с.л. соев сос
1 с.л. студена вода
Подправки:
2 стръка зелен лук, нарязан на филийки от по 0,5 см
8 цели сушени червени чили чушки
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. царевично нишесте
1 с.л. соев сос
1 ч.л. бял оцет
1 ч.л. сусамово олио
2 с.л. вода
6 ч фъстъчено или царевично олио
1/2 ч печени фъстъци
Смесете белтъка, царевичното нишесте, соевия сос и 1 супена лъжица вода и сместа се добавя към кубчетата пилешки бульон; смесете добре. Заделете за 30 мин. Отрежете горната част на чили чушлетата и заделете със зеления лук. Смесете съставките за соса в чаша. Заделете близо до котлона. Сложете гевгир върху тенджера и също заделете в близост до котлона. Загрейте тиган на умерен огън. Добавете фъстъченото олио и се нагрява до около 150С. Разбъркайте пилешкото отново и се добавя към горещото олио. Увеличете огъня до силен и се разбърква, докато пилето се раздели на парчета или докато по-голяма част от место промени цвета си, но все още не е напълно сварено. Изсипете мазнината и пилешкото в гевгира, за да се отцеди. Когато месото се отцеди, го прехвърлете в чиния. Загрейте същия тиган. Добавят се 2 супени лъжици от отцеденото олио и се запържват чили чушките, докато станат с тъмно червен цвят, след това се добавят зеленият лук и запърженото пилешко месо и сместа се запържва, като се разбърква за 1 минута. Разбъркайте добре соса и го добавете към пилето, като се разбърква на силен огън, докато се сгъсти. Добавете фъстъците и се разбърква много добре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ