Регистрация

Пилешко "Кунг По"

Автор:
marcheva
|
Дата:
22 Jul
|
Видяна:
748
Оцени рецептата

2 цели пилешки гърди, нарязани на малки кубчета

За соса:

1 белтък

1 с.л. царевично нишесте

1 с.л. соев сос

1 с.л. студена вода

Подправки:

2 стръка зелен лук, нарязан на филийки от по 0,5 см

8 цели сушени червени чили чушки

1 ч.л. захар

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. царевично нишесте

1 с.л. соев сос

1 ч.л. бял оцет

1 ч.л. сусамово олио

2 с.л. вода

6 ч фъстъчено или царевично олио

1/2 ч печени фъстъци

 

Смесете белтъка, царевичното нишесте, соевия сос и 1 супена лъжица вода и сместа се добавя към кубчетата пилешки бульон; смесете добре. Заделете за 30 мин. Отрежете горната част на чили чушлетата и заделете със зеления лук. Смесете съставките за соса в чаша. Заделете близо до котлона. Сложете гевгир върху тенджера и също заделете в близост до котлона. Загрейте тиган на умерен огън. Добавете фъстъченото олио и се нагрява до около 150С. Разбъркайте пилешкото отново и се добавя към горещото олио. Увеличете огъня до силен и се разбърква, докато пилето се раздели на парчета или докато по-голяма част от место промени цвета си, но все още не е напълно сварено. Изсипете мазнината и пилешкото в гевгира, за да се отцеди. Когато месото се отцеди, го прехвърлете в чиния. Загрейте същия тиган. Добавят се 2 супени лъжици от отцеденото олио и се запържват чили чушките, докато станат с тъмно червен цвят, след това се добавят зеленият лук и запърженото пилешко месо и сместа се запържва, като се разбърква за 1 минута. Разбъркайте добре соса и го добавете към пилето, като се разбърква на силен огън, докато се сгъсти. Добавете фъстъците и се разбърква много добре.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта