Регистрация

Пилешко задушено

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
19 Feb
|
Видяна:
641
Оцени рецептата

1 голямо пиле, нарязано на 4

2 моркова, обелен и нарязани на кубчета

1 лук шалот, тънко нарязан на филийки

4 ябълки

450 г гъби, измити и наситнени

1/2 ч масло

1/4 ч зехтин

2 глави лук, единият нарязан, а другият набоден с цели зърна карамфил

1 ч сухо бяло вино

1 скилидка чесън

Листа мащерка

Дафинови листа

Сол и прясно смлян черен пипер

1 ч сметана за разбиване

1 с.л. калвадос

3 жълтъка

 

Запържете леко пилешкото в половината масло и 2 с.л. олио. Когато всички парчета са златисти, добавете морковите, лука шалот и нарязания лук и варете в продължение на няколко минути. Наливаме бялото вино и 1 чаша вода върху пилето, след което добавяме лука, набоден с карамфил и чесъна. Добавете малко листа мащерка и дафинови листа и подправете със сол и черен пипер. Покрийте и варете на слаб огън за 40 минути. Свалете пилешкото от огъня и подредете парчетата месо в огнеупорна чиния за сервиране; заделете на топло. Прецедете течността от готвенето. Заделете зеленчуците настрана и дръжте на топло. Междувременно разтопете останалото масло в тиган с олио, добавете ябълките и гответе, докато само леко покафенеят от всички страни. Извадете ябълките от тигана и ги подредите около пилето. Дръжте на топло във фурната. Задушете гъбите, докато цялата им течност се изпари. Заделете. За да направите соса: Изсипете прецедената течност от готвенето в тенджера и сложете на умерен огън. Разбийте сметаната, добавете калвадоса и след това жълтъците. Оставете да къкри на водна баня, докато не се сгъсти до лек крем. Добавете гъбите и зеленчуците и изхвърлете набодения с карамфил лук. Доовкусете, ако е необходимо. Извадете ястието от фурната, изсипете част от соса върху пилето, останалия налейте в сосиера и сервирайте.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта