Регистрация

Пилешко гъмбо

Автор:
петя добрева
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
631
Оцени рецептата

1,3 кг пиле

4 с.л. мазнина, масло или мазнина от бекон

450 г шунка, нарязана на кубчета

1 средно голяма глава лук, нарязан на тънки филийки

1 1/2 ч.л. сол

1 л гореща вода

2 ч нарязана бамя

1 стрък мащерка

2 дузини стриди

1/8 ч.л. лют пипер

3 с.л. листа сасафрас

Сварен ориз

 

Почистете пилето и се нарязва на парчета. Запържете в мазнина в тиган, докато покафенее, като обръщате често. Добавете шунката и лука и задушете за около 10 секунди. Добавете солта и водата, оставете да заври и оставете да къкри за около 1 1/2 часа или докато пилето омекне. Добавете бамята и мащерката и оставете да къкри за още 1/2 час или докато бамята омекне. Обезкостете месото и върнете в бульона. Добавете стридите и лютия червен пипер и варете, докато краищата на стридите се накъдрят. Добавете още подправки, ако е необходимо. Точно преди сервиране добавете листата сасафрас. Сервирайте веднага в горещ супник с варен ориз или поднесете в горещи купички за супа.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта