Пилешки хапки с фъстъци в пикантен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч фъстъци, сурови
3 ч фъстъчено олио
2 пилешки гърди, нарязани на хапки
1 голям белтък
1 1/2 ч брашно от воден кестен
За соса:
4 стръка зелен лук, нарязани на по 3 см парчета
2 големи скилидки чесън
1 с.л. смлян пресен джинджифил
1/2 ч пилешки бульон
1/2 с.л. сусамово олио
1/2 с.л. оцет
1/2 с.л. тъмен соев сос
1 1/2 ч.л. чили паста с чесън
1 с.л. сухо шери
1 щипка захар
Царевично нишесте, паста
Смесете всички съставки за соса в тенджера. Заделете. В голяма купа разбийте белтъка със студената вода до побеляване. Добавете парчетата пилешко и разбъркайте, така че да се покрият напълно. Мариновайте 5 минути. Загрейте олио за пържене в дълбок тиган на умерен огън. Изпържете фъстъците. Извадете и отцедете. Заделете. Увеличете леко огъня. Изпържете пилешкото до златисто. Извадете с решетъчна лъжица. Заделете. Сложете соса да заври на слаб огън. Добавете зеления лук и фъстъците около една минута преди сервиране. В последната минута, добавете парчетата пилешко в соса, разбъркайте и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ