Регистрация

Пилешки хапки с гъби и паста

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
31 Jan
|
Видяна:
903
Оцени рецептата

Необходими продукти:

500 г пилешко филе

400 г гъби

150 г макарони

1 глава лук

2 скилидки чесън

200 мл готварска сметана (млечна, незаквасена)

60 г пармезан

5 с.л. олио

сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Започнете като сложите 1,5 литра вода да кипва в тенджера, сипете вътре 1 с.л. сол и изчакате да заври. През това време нарежете пилешкото месо на хапки, поръсете със сол и пипер и покапете с 1 с.л. олио. Започнете да си наситнявате лука и да чистите и режете гъбите на парчета. Когато водата заври, пуснете в нея макароните (без да ги миете) и варете с 1 минута по-малко от заръчаното на опаковката.

Докато макароните се сварят, сгорещете 1 с.л. олио на силен огън в тиган, изсипете пилешките хапки и гответе 3-4 минути, като разбърквате. Пресипете в отделна чиния и намалете огъня на котлона. Макароните отцедете през гевгир и спрете варенето им под течаща студена вода. Оставете ги и тях настрана.

В тигана налейте останалата мазнина и запържете в нея наситнените лук и чесън. Щом се появи златист цвят, добавете гъбите и гответе докато водата им се отдели хубаво и започне да се изпарява. Върнете обратно месото, залейте със сметаната и изчакайте да закъкри. Оставете така 5 минути. След това добавете пастата и 40 г от пармезана. Гответе още 2 минути като разбърквате.

Разпределете в 2-3 индивидуални чинии, поръсете с останалия пармезан, покапете със зехтин и по желание украсете с листенца копър или магданоз.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта