Пилешки пържоли със сметана и пушено сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
комплект пилешки гърди (около 800 грама)
300 г печурки
1 палка пушено сирене
1 опаковка течна готварска сметана
сол и бял пипер
босилек за поднасяне
Начин на приготвяне:
Пилешките гърди разделете на 4 части, като първо разполовите комплекта, а после изтъните всяка от гърдите, разрязвайки на две парчета със същата площ, но намалена дебелина. Обтрийте месото със сол и бял пипер и го сложете на дъното на намазнена тавичка без да се застъпват отделните пържоли.
Гъбите почистете, нарежете на парчета и поръсете върху пържолите. Отгоре залейте със сметаната, ръснете още малко сол и бял пипер и на финала покрийте с нарязаното на кръгчета пушено сирене. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете на 180 градуса за 40 минути.
След разпределяне на ястието в порции, украсете с листенца пресен босилек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ