Пилешки пай с коричка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
За пълнежа:
3 с.л. масло
1/2 ч целина, нарязана фино
1/2 ч лук, нарязан фино
1 дафинов лист
3 с.л. брашно
1 1/2 ч пилешки бульон
1 1/2 ч мляко или сметана
Сос Табаско (на вкус)
Сол на вкус
Прясно смлян черен пипер - на вкус
2 ч пилешко, сварено, накъсано или нарязано на кубчета
340 г картофи, сварени и нарязани на кубчета
225 г моркови, сварени и нарязани на кубчета
170 г зелен фасул, нарязан или грах
1/2 ч пресен копър, нарязан фино
За тестото:
1 ч брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
3 с.л. масло или мазнина, студено
1/2 чаша мляко
3 с.л. копър, пресен, нарязан
Начин на приготвяне:
За пълнежа: Разтопете маслото на слаб огън в голяма тенджера. Добавете целината, лука, и дафиновия лист, покрийте с капак и варете около 10 минути или докато зеленчуците омекнат. Поръсете брашното над зеленчуците, разбъркайте добре, за да се абсорбира, след това варете в продължение на около 5 минути. Прибавете пилешкия бульон и млякото или сметаната. Варете на слаб огън за 15 минути, като разбърквате от време на време. Махнете дафиновия лист и добавете соса Табаско и сол и черен пипер на вкус. Добавете пилешкото, картофите, морковите, граха или фасула и копъра. Дръжте плънката на топло, докато правите тестото. За тестото: Загрейте фурната до 210С. Пресейте брашното, бакпулвера и солта в купа. Направете кладенче в сместа и нарежете мазнината в сухите съставки. Добавете млякото и копъра в сместа и се разбърква с вилица за около една минута или докато тестото се отделя от стените на купата. Прехвърлете пилето и зеленчуците в 3-литров съд. Изсипете тестото върху плънката равномерно. Пече се в продължение на 20 до 25 минути или докато леко покафенее. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ