Пилешки крокети на фурна
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
5 с.л. масло
1 1/4 ч галета
3 с.л. брашно
3 с.л. фино нарязан пресен магданоз
1/2 ч мляко
1/4 ч.л. сол
1/2 ч пилешки бульон
2 яйца, разбити
2 ч нарязано сварено пилешко
1/4 ч настърган пармезан
1. В малка тенджера, разтопете 3 с.л. масло на умерен огън. Добавете брашното и гответе, като се разбърква, в продължение на 1 до 2 минути, без покафеняване. Постепенно добавете при разбъркване млякото и бульона и варете, като се разбърква непрекъснато, докато стане гладко и се сгъсти. Сваля се от огъня и се оставя да престои покрито за 5 мин.
2. В голяма купа смесете пилето, 1 ч галета, магданоза, солта и яйцата. Разбърква се добре. Изсипете в соса, смесете и покрийте с капак. Оставете в хладилника за 2 часа.
3. Загрейте фурната до 180С. Смесете пармезана и останалите 1/4 ч галета в плитка чиния. Оформете пилешката смес на 5-6-сантиметрови топки, след това оваляйте на овални форми. Покрийте с галетата. 4. Поставете в намазана с масло тавичка за печене. Разтопете останалите 2 супени лъжици масло и поръсете крокетите. Пече се 30 минути до златисто кафяво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ