Пилешки крилца в плик
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти: 10 пилешки крилца (или 20 горни пилешки крилца - няма смисъл да готвите най-долната част на крилцето) 4 скилидки чесън 6 с.л. соев сос 6 с.л. мед 1 с.л. мека горчица лют пипер или чили сос по желание плик за печене
Начин на приготвяне: 1. Пилешките крилца почистете от остатъци от перушина и нечистотии при опаковането. Ако са двойни - разрежете през ставата на по-малки парченца. Прехвърлете в купа. 2. В купа смесете соевия сос с намачкания на паста чесън, горчицата, меда и лютия пипер. Разбъркайте и залейте крилцата. Ако имате време, ги приберете за 30 минути (може и цяла нощ) в хладилника, за да се мариноват. 3. Прехвърлете крилцата в плик за печене, залейте с отцедилата се марината и печете на 180 градуса (без да загрявате предварително) за 40-50 минути. Можете да подредите крилцата в тава, застлана с домакинска хартия и да готвите в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. След това намажете с останалия в купата от мариноването сос и допечете. 4. По желание сервриайте с барбекю сос за потапяне или с картофена гарнитура. |
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ