Пилешки котлети в мътеница
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г тънки пилешки котлети
1 ч мътеница, разделена
1/4 ч царевично брашно
1/4 ч плюс 2 ч.л. универсално брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. прясно смлян черен пипер
1/4 ч зехтин
3/4 ч пилешки бульон
Потопете пилешкото в 1/2 чаша мътеница. Оваляйте в царевично брашно, смесено с 1/4 чаша брашно, сол и черен пипер. Загрейте 2 супени лъжици зехтин над средно-висока температура. Добавете половината пилешко и гответе, като обърнете веднъж, докато се сготви навсякъде, около 6 минути общо. Повторете с останалото месо. Извадете от съда. Добавете останалите 2 супени лъжици брашно и гответе, като се разбърква, 1 минута. Смесете бульон и останалата 1/2 чаша мътеница в тигана с мазнината. Гответе, като разбърквате, за около 2 минути. Поръсете със сол и пипер. Поднесете пилешкото, полято със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ