Регистрация

Пилешки котлети в мътеница

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
655
Оцени рецептата

450 г тънки пилешки котлети

1 ч мътеница, разделена

1/4 ч царевично брашно

1/4 ч плюс 2 ч.л. универсално брашно

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. прясно смлян черен пипер

1/4 ч зехтин

3/4 ч пилешки бульон

 

Потопете пилешкото в 1/2 чаша мътеница. Оваляйте в царевично брашно, смесено с 1/4 чаша брашно, сол и черен пипер. Загрейте 2 супени лъжици зехтин над средно-висока температура. Добавете половината пилешко и гответе, като обърнете веднъж, докато се сготви навсякъде, около 6 минути общо. Повторете с останалото месо. Извадете от съда. Добавете останалите 2 супени лъжици брашно и гответе, като се разбърква, 1 минута. Смесете бульон и останалата 1/2 чаша мътеница в тигана с мазнината. Гответе, като разбърквате, за около 2 минути. Поръсете със сол и пипер. Поднесете пилешкото, полято със соса.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта