Регистрация

Пилешки гърси в сос от див лук

Автор:
Надежда
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
880
Оцени рецептата

8 с.л. масло

2 супена лъжица зелен лук, нарязан

225 г гъби, без пънчетата, нарязани

сол

бял пипер, прясно смлян

6 пилешки гърди, без кожа, леко изтънени

1/2 чаша пилешки бульон, концентриран

лимонов сок

1 чаша сметана

сгъстител за сос - смесете 1 с.л. брашно и 1 с.л. сладко масло в малка плоска чиния и пасирайте сместа с вилица на много гладка паста; оваляйте пастата на топка и съхранявайте в хладилника

2 с.л. див лук, пресен, нарязан ситно

 

В малък тиган, сгорещете 2 с.л. масло. Добавете лука и гответе в продължение на 2 или 3 минути, без да покафенява. Добавете гъбите. Подправя се със сол и черен пипер и варете сместа на силен огън за 2 или 3 минути, докато гъбите леко покафенеят. Заделете.

Подправете пилешките гърди със сол и черен пипер и ги поръсете с лимонов сок. В голям тиган разтопете останалото масло и сгорещете хубаво. Добавете пилешките гърди и гответе за 1 минута от всяка страна. Покрийте съда с намаслена восъчна хартия и след това сложете капака. Намалете котлона и оставете да къкри за още 8 - 10 минути. Извадете веднага пилешките гърди в чиния за сервиране.

Налейте пилешкия бульон в съда и увеличете огъня. Редуцирайте до сгъстяване и добавете сметаната. Продължете готвенето на висока температура. Добавете сгъстителя за сос и варете докато сосът покрива гърба на лъжица. Добавете гъбите и зеления лук. Добавете дивия лук и коригирайте подправките. Изсипете соса върху пилешките гърди и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта