Регистрация

Пилешки гърди със сушени кайсии и червени боровинки

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
925
Оцени рецептата

1 1/2 ч сухо бяло вино

1 ч сушени кайсии

6 пилешки гърди без кожа и кости

1 голяма глава червен лук - разполовен по дължина и нарязан на тънки филийки

1 ч.л. смлян кориандър

1 ч.л. смлян кимион

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. семена синап

1/4 ч.л. канела

Сол и пипер 1/2 ч сушени червени боровинки

1 ч пилешки бульон

 

Загрейте фурната до 190 градуса.

В тенджера, кипнете виното. Сваля се от огъня и се добавят кайсиите за 10 мин. Отцедете и заделете поотделно кайсиите и виното. В голяма йенска тенджера, подредете месото и се поръсва с лука, подправките, солта, черния пипер, кайсиите и червените боровинки. Смесете заделеното вино и бульона и полейте сместа върху всичко. Покрийте плътно с капак и се пече докато пилето е много крехко, 50 до 60 минути.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта