Пилешки гърди със спанак и сметана
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
- 1 комплект пилешки гърди (около 800 г)
- 125 г спанак
- 500 мл готварска сметана
- 50 г масло
- няколко листенца розмарин или салвия по желание
- сол и пипер
- 1 с.л. олио
- кашкавал или синьо сирене по желание
Начин на приготвяне:
Разделете пилешките гърди на лява и дясна, след това разрежете напречно, за да станат наполовина по-тънки. Можете да използвате 4 пилешки гърди от по-малък размер. Обтрийте със сол и пипер.
Сгорещете олиото в тиган, добавете маслото и избраната от вас зелена подправка. Щом леко зацвърчи, вкарайте гърдите и ги запържете двустранно за по 3 минути от страна. Извадете ги и ги прехвърлете в малка тавичка плътно една до друга, но без да се застъпват.
В същия тиган изсипете сметаната и добавете измития спанак. Овкусете със сол и пипер, малко индийско орехче и точно преди да заври, махнете от огъня.
Залейте пилешките филета със сметаново-спаначения сос и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-тина минути. По желание преди поднасяне поръсете с настърган кашкавал или малко натрошено синьо сирене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ