Пилешки гърди със соеви кълнове
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 бр. цели пилешки гърди, без кожата и обезкостени
2 с.л. царевично нишесте
3 с.л. соев сос
1 с.л. шери
1 скилидка чесън, счукан
3 с.л. олио
1 с.л. семена сусам, препечен
225 г соеви кълнове
1 връзка зелен лук, нарязан
1 с.л. корен джинджифил, пресен, нарязан
Нарежете лука, отделете белите от зелените части. Месото се нарязва на ивици. Смесете около 1 с.л. царевично нишесте, около 1 с.л. соев сос и шерито с чесъна в чиния, смесете с пилешкото и оставете настрана. Смесете останалите 1 с.л. царевично нишесте, 2 с.л. соев сос и една чаша вода, оставете настрани. Загрейте около 1 с.л. олио в тиган. Запържете пилешкото за една минута; извадете и оставете настрана. Загрейте около 2 с.л. олио в тиган. Добавете соевите кълнове, бялата част на лука и джинджифила. Запържете, като разбърквате за 3 мин. Върнете пилето в тигана, прибавете сместа със соев сос, зелен лук и сусам. Оставете да заври и гответе до сгъстяване. Сервирайте върху спагети или ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ