Пилешки гърди с лимон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 чаша брашно - за овалване
Сол и черен пипер на вкус
4 пилешки гърди, без кожа и кости
2 с.л. зехтин
4 стръкчета мащерка или 1 ч.л. сушена
2 с.л. лук шалот, ситно нарязан
2 ч.л. чесън, фино нарязан
2 ч.л. настъргана кора от лимон
3 с.л. лимонов сок
1/2 ч пилешки бульон
2 с.л. масло или маргарин
Подправете брашното със сол и пипер и оваляйте пилешкото от всички страни. Отстранете излишното брашно. Загрейте олиото в тиган, достатъчно голям, че да побере месото на един слой. Сложете месото и гответе, непокрито, на умерен огън за 5 минути или докато леко покафенее. Обърнете и гответе още 5 мин. или до златисто кафяво. Внимателно излейте олиото от тигана, но оставете месото. Изхвърлете мазнината. Добавете мащерката, лука шалот и чесъна и се готви още около минута. Внимавайте да не изгори чесънът. Добавете лимоновата кора, лимоновия сок и бульона. Остържете тигана, за да се разтворят залепналите по дъното частици. Добавете маслото и гответе още 3 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ