Пилешки гърди с диви гъби и сос с бърбън
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч наситнен пресен розмарин
1/2 ч лимонов сок
2 с.л. дижонска горчица
Сол и пипер (на вкус)
1 1/2 ч зехтин
20 бр. цели пилешки гърди, без кожата и обезкостени
10 лука шалот, нарязан
6 скилидки чесън; нарязан
680 г гъби шийтаке, нарязани на филийки
70 г смесени диворастящи гъби, накиснати в гореща вода за 30 минути, отцедени и нарязани
225 г сушени на слънце домати, накиснати в гореща вода за 30 минути, отцедени и нарязани
5 с.л. брашно
6 ч телешки бульон
1/2 ч сметана за разбиване
1/2 ч бърбън (или на вкус)
Направете марината като смесите 2 с.л. розмарин, лимоновия сок, горчицата, солта и черния пипер, след това бавно добавете 1 чаша зехтин. Залейте половинките пилешки гърди и се мариноват от 1 до 8 часа. Сгорещете соса в голям тиган. Задушете лука шалот и чесъна в 1/4 чаша зехтин, докато станат светло златисто-кафяви. Добавете останалия зехтин и розмарина, гъбите шийтаке, дивите гъби и доматите. Разбъркайте добре, след това поръсете брашното. Гответе и се разбърква за 1 или 2 минути, след това бавно се добавя бульонът, като се разбърква, докато се получи сос. Добавете сметаната, бърбъна, солта и пипера. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 8 минути. Отстранете от огъня, опитайте на вкус, коригирайте подправките на вкус и добавете още бърбън по желание. Извадете пилето от маринатата и изпечете на скара или грил до готовност (около 10 мин.). Междувременно, загрейте соса. Подредете месото в чиния и покрийте със сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ