Регистрация

Пилешки бутчета със спанак по китайски

Автор:
marto
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
605
Оцени рецептата

За пилето:

2 пилешки бутчета, обезкостени и без кожата

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. смлян бял пипер

1 с.л. оризово вино ИЛИ

1 с.л. сухо шери

1 с.л. + 1 ч.л. разбито яйце

1 с.л. царевично нишесте

1 с.л. фъстъчено олио ИЛИ

1 с.л. зехтин

За соса:

1/3 ч пилешки бульон

1 ч.л. царевично нишесте

1 ч.л. оризово вино ИЛИ

1 ч.л. сухо шери

1 ч.л. соев сос

1/2 ч.л. оризов оцет

1/2 ч.л. захар

За допълнителния сос:

4 ч.л. оризов оцет

1 с.л. оризово вино ИЛИ

1 с.л. сухо шери

2 ч.л. сусамово олио

За спанака:

2 с.л. фъстъчено олио ИЛИ

2 с.л. зехтин

3 ч накъсани листа спанак, без стеблата

1/4 ч пилешки бульон

1/4 ч.л. чесън, ситно нарязан

1/4 ч.л. сол

2 1/2 ч фъстъчено олио ИЛИ

2 1/2 ч зехтин

2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки

2 с.л. зелен лук, нарязани

1/2 ч.л. джинджифил, ситно нарязан

 

Нарежете месото на кубчета от по 4-5 см и прехвърлете в малка купа. Поръсете пилешкото със сол и пипер и оризово вино. Добавете разбитото яйце, поръсва се с царевично нишесте и се разбърква, за да се смесят. Поръсете с олио, разбъркайте, покрийте и се съхранява в хладилник в продължение на най-малко 1 час. За соса: В малка купа, смесете малко от бульона и царевичното нишесте. Добавете останалите съставки за соса и се разбърква много добре; заделете. За допълнителния сос: Смесете съставките в малка купа и оставете настрана. За спанака: В уок или голям тиган, сгорещете олиото, докато почти запуши. Добавете спанака, бульона, чесъна и солта и се разбърква, докато поомекне - 1 - 1 1/2 минути. Подредете в голям пръстен в затоплена чиния за сервиране. При поднасяне: Във втори уок или тиган, загрейте олио до 185С (парче чесън ще цвърчи постоянно, когато се пусне в маслото). Добавете парчетата пилешко, като ги разделяте с щипки и се запържват, като се обръщат веднъж или два пъти, докато станат леко златисти, 2 до 3 минути. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Увеличете температурата на олиото до 200С и върнете пилешкото в съда. Запържете до златисто кафяво, около 1 минута, след това извадете и отцедете. Изсипете мазнината от съда, като оставите около 1 с.л. олио. Добавете чесъна, лука, джинджифила и запържете за около 30 секунди. Добавете соса, след това пилешкото и разбъркайте, за да се покрие. Добавете допълнителния сос и разбъркайте, за да се смесят. Подредете пилешкото върху спанака и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта