Пилешки бутчета със спанак по китайски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пилето:
2 пилешки бутчета, обезкостени и без кожата
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. смлян бял пипер
1 с.л. оризово вино ИЛИ
1 с.л. сухо шери
1 с.л. + 1 ч.л. разбито яйце
1 с.л. царевично нишесте
1 с.л. фъстъчено олио ИЛИ
1 с.л. зехтин
За соса:
1/3 ч пилешки бульон
1 ч.л. царевично нишесте
1 ч.л. оризово вино ИЛИ
1 ч.л. сухо шери
1 ч.л. соев сос
1/2 ч.л. оризов оцет
1/2 ч.л. захар
За допълнителния сос:
4 ч.л. оризов оцет
1 с.л. оризово вино ИЛИ
1 с.л. сухо шери
2 ч.л. сусамово олио
За спанака:
2 с.л. фъстъчено олио ИЛИ
2 с.л. зехтин
3 ч накъсани листа спанак, без стеблата
1/4 ч пилешки бульон
1/4 ч.л. чесън, ситно нарязан
1/4 ч.л. сол
2 1/2 ч фъстъчено олио ИЛИ
2 1/2 ч зехтин
2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
2 с.л. зелен лук, нарязани
1/2 ч.л. джинджифил, ситно нарязан
Нарежете месото на кубчета от по 4-5 см и прехвърлете в малка купа. Поръсете пилешкото със сол и пипер и оризово вино. Добавете разбитото яйце, поръсва се с царевично нишесте и се разбърква, за да се смесят. Поръсете с олио, разбъркайте, покрийте и се съхранява в хладилник в продължение на най-малко 1 час. За соса: В малка купа, смесете малко от бульона и царевичното нишесте. Добавете останалите съставки за соса и се разбърква много добре; заделете. За допълнителния сос: Смесете съставките в малка купа и оставете настрана. За спанака: В уок или голям тиган, сгорещете олиото, докато почти запуши. Добавете спанака, бульона, чесъна и солта и се разбърква, докато поомекне - 1 - 1 1/2 минути. Подредете в голям пръстен в затоплена чиния за сервиране. При поднасяне: Във втори уок или тиган, загрейте олио до 185С (парче чесън ще цвърчи постоянно, когато се пусне в маслото). Добавете парчетата пилешко, като ги разделяте с щипки и се запържват, като се обръщат веднъж или два пъти, докато станат леко златисти, 2 до 3 минути. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Увеличете температурата на олиото до 200С и върнете пилешкото в съда. Запържете до златисто кафяво, около 1 минута, след това извадете и отцедете. Изсипете мазнината от съда, като оставите около 1 с.л. олио. Добавете чесъна, лука, джинджифила и запържете за около 30 секунди. Добавете соса, след това пилешкото и разбъркайте, за да се покрие. Добавете допълнителния сос и разбъркайте, за да се смесят. Подредете пилешкото върху спанака и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ