Пилешки бутчета с ориз и кисело зеле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
4 цели или 8 горни пилешки бутчета
500 г кисело зеле
2 стръка праз лук
1 ч.ч. ориз
1 ч.ч. пилешки бульон
сол, черен и червен пипер на вкус
2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Разделете бутчетата на кълка и подкълка и обтрийте със сол и пипер като бръкнете и под кожата. Киселото зеле и празия лук наситнете. Оризът измийте в цедка и отцедете от водата. Сгорещете олиото и запържете в него първо празия лук до омекване, след това добавете зелето и червен пипер и гответе докато водата от киселото зеле се отдели и поизпари. Добавете ориза и гответе до кристализирането му. След това налейте половината от бульона и оставете на огъня (умерен) докато се абсорбира.
Прехвърлете съдържанието на тигана в тава. Добавете останалия бульон, сол и пипер и разбъркайте. При нужда сипете и 100 мл вода. Отгоре наредете бутчетата. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ