Пилешки бутчета с картофи и бира
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
800 г пилешки бутчета (4 цели, 6 горни или 8-12 долни)
1 кг картофи
200 мл бира
сол, пипер и розмарин
50 мл растителна мазнина
Начин на приготвяне:
Обтрийте бутчетата със сол и пипер, като вкарате подправки и под кожата. Оставете ги да почиват докато обелите картофите и ги нарежете на хапки. Потопете нарязаните картофи в студена вода. Ако имате време, дръжте ги в нея 30-40 минути. Ако ли не - и 10-тина ще свършат работа.
Отцедете картофите от водата. Не е нужно да е прекалено стриктно. Прехвърлете ги в тава и поръсете със сол и пипер. Залейте със зехтина и после изсипете бирата. На финала наредете пилешкото и, ако имате, добавете стръкче розмарин, накъсано на 2-3 части. Завийте тавата с фолио и печете 45 минути на 200 градуса. Разгърнете фолиото и допечете за 25 минути на 180 градуса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ