Пилешки бутчета по китайски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 пилешки бутчета, без кожа и нарязани на шест парчета, всяко
2 белтъка
2 ч.л. царевично нишесте
1 с.л. оризов оцет
1 с.л. светъл соев сос
1 с.л. оризово вино
1 ч.л. захар
1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в
1 ч.л. вода
1/2 ч фъстъчено олио
3 сушени червени люти чушлета
1 стрък зелен лук, нарязан
1 малко парче пресен джинджифил, настърган
1 скилидка чесън, счукан
2 ч.л. сусамово олио
Енергично разбийте белтъка и царевичното нишесте; добавите парчетата пилешко и смесете, така че да се покрият. Загрейте олиото в голям тиган и добавете парчета пиле на партиди, запържете до златисто, около 3 минути, след това отцедете. Излейте всичкото без 1 с.л. горещо олио от тигана. Добавете чушките и гответе в продължение на 15 секунди; добавете бялата част на зеления лук, джинджифила и чесъна и се разбърква още 15 секунди. Добавете сместа от оцет, соев сос, вино и захар, като се разбърква, докато се сгорещи. Добавете царевичното нишесте, разтворено във водата и се разбърква, докато сместа се сгъсти. Свалете от огъня, прибавете сусамовото олио, гарнирайте с перата зелен лук и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ