Регистрация

Пилешки бургери с горчичен сос

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
21 Jun
|
Видяна:
851
Оцени рецептата

1 1/3 с.л. дижонска горчица

1 с.л. сладка горчица

1 с.л. зехтин

1/2 глава лук, нарязан

1/2 стрък целина, нарязана на кубчета

1/4 ч бял винен оцет

2 ч бульон

1 1/2 ч.л. смлян черен пипер

щипка сол

1 ч.л. сос Уорчестър

За бургерите:

4 половинки пилешки гърди, обезкостени и без кожата

450 г нетлъсто телешко

1 с.л. нарязан магданоз

1 1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. бял пипер

1 ч.л. сос Уорчестър

3 капки лют сос

2 филийки бял хляб

1/4 ч горещо мляко

1 яйце

2 с.л. зехтин

1 средно голяма глава лук, нарязан на тънки филийки

115 г гъби, нарязани на филийки

1 дафинов лист

1 щипка прясна мащерка

1 ч галета

1/4 ч масло

 

Смесете горчиците. Загрейте 1 с.л. олио. Добавете лука и целината и запържете до омекване. Добавете оцета и оставете да се редуцира наполовина. Прибавете сместа с горчица и бульона. Гответе 30 минути. Добавете черния пипер, малко сол и соса Уорчестър. Прецедете в купа за сос. За да направите бургерите, смелете пилешкото и телешкото месо заедно. Прибавете магданоза, 1 1/2 чаени лъжички сол, белия пипер, лютия пипер и соса Уорчестър. Накиснете хляба в млякото и го добавете към сместа с месо заедно с яйцето, като смесвате хубаво. Сгорещете 2 с.л. растително масло, добавете нарязания лук и гответе, докато поомекне. Добавете гъбите, дафиновия лист и мащерката. Гответе, докато цялата течност се изпари. Извадете дафиновия лист. Добавете гъбената смес при сместа с месото. Смесете, като се разбърква от 2 до 4 минути или разбийте в кухненски робот, докато е почти гладка. Оформете кюфтенца и оваляйте в галета. Разтопете маслото в голям тиган и сложете кюфтетата. Запържете до кафяви от двете страни и извадете от тигана. Преди поднасяне, сложете кюфтетата в тава и се пекат на 190С за 10 мин. до хрупкавост. Поднесете с горчичения сос.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта