Пилешки бургери с горчичен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/3 с.л. дижонска горчица
1 с.л. сладка горчица
1 с.л. зехтин
1/2 глава лук, нарязан
1/2 стрък целина, нарязана на кубчета
1/4 ч бял винен оцет
2 ч бульон
1 1/2 ч.л. смлян черен пипер
щипка сол
1 ч.л. сос Уорчестър
За бургерите:
4 половинки пилешки гърди, обезкостени и без кожата
450 г нетлъсто телешко
1 с.л. нарязан магданоз
1 1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. бял пипер
1 ч.л. сос Уорчестър
3 капки лют сос
2 филийки бял хляб
1/4 ч горещо мляко
1 яйце
2 с.л. зехтин
1 средно голяма глава лук, нарязан на тънки филийки
115 г гъби, нарязани на филийки
1 дафинов лист
1 щипка прясна мащерка
1 ч галета
1/4 ч масло
Смесете горчиците. Загрейте 1 с.л. олио. Добавете лука и целината и запържете до омекване. Добавете оцета и оставете да се редуцира наполовина. Прибавете сместа с горчица и бульона. Гответе 30 минути. Добавете черния пипер, малко сол и соса Уорчестър. Прецедете в купа за сос. За да направите бургерите, смелете пилешкото и телешкото месо заедно. Прибавете магданоза, 1 1/2 чаени лъжички сол, белия пипер, лютия пипер и соса Уорчестър. Накиснете хляба в млякото и го добавете към сместа с месо заедно с яйцето, като смесвате хубаво. Сгорещете 2 с.л. растително масло, добавете нарязания лук и гответе, докато поомекне. Добавете гъбите, дафиновия лист и мащерката. Гответе, докато цялата течност се изпари. Извадете дафиновия лист. Добавете гъбената смес при сместа с месото. Смесете, като се разбърква от 2 до 4 минути или разбийте в кухненски робот, докато е почти гладка. Оформете кюфтенца и оваляйте в галета. Разтопете маслото в голям тиган и сложете кюфтетата. Запържете до кафяви от двете страни и извадете от тигана. Преди поднасяне, сложете кюфтетата в тава и се пекат на 190С за 10 мин. до хрупкавост. Поднесете с горчичения сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ