Пилешка супа с маслени топки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг пиле
1/2 ч нарязана целина
1 дафинов лист
10 цели зърна черен пипер
1 ч.л. сол
5 ч гореща вода
1 ч фино нарязана целина
2 с.л. фино нарязан пресен магданоз
2 с.л. масло
5 - 6 с.л. брашно
1/4 ч.л. сол
Нарежете пилето на порции, поставят се в тенджера с листата целина, дафиновия лист, пипера, една чаена лъжичка сол и водата. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри на слаб огън за около един час, или докато пилето омекне. Прецежда се, след това върнете бульона в тенджерата. Нарежете пилето на малки парченца, добавете към бульона с целината и магданоза, след което оставете да къкри. За да направите маслените топки, разбийте на крем маслото, добавете яйцата и разбийте отново. Постепенно се добавя брашното и 1/4 чаена лъжичка сол. Разбийте много добре, докато цялата смес стане на много меко тесто. Капнете по 1/4 или 1/2 чаени лъжички в бульона, покрийте и се оставя да престои 5 минути на слаб огън.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ