Регистрация

Пилешка супа с маслени топки

Автор:
irina
|
Дата:
31 Oct
|
Видяна:
481
Оцени рецептата

1,3 кг пиле

1/2 ч нарязана целина

1 дафинов лист

10 цели зърна черен пипер

1 ч.л. сол

5 ч гореща вода

1 ч фино нарязана целина

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

2 с.л. масло

5 - 6 с.л. брашно

1/4 ч.л. сол

 

Нарежете пилето на порции, поставят се в тенджера с листата целина, дафиновия лист, пипера, една чаена лъжичка сол и водата. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри на слаб огън за около един час, или докато пилето омекне. Прецежда се, след това върнете бульона в тенджерата. Нарежете пилето на малки парченца, добавете към бульона с целината и магданоза, след което оставете да къкри. За да направите маслените топки, разбийте на крем маслото, добавете яйцата и разбийте отново. Постепенно се добавя брашното и 1/4 чаена лъжичка сол. Разбийте много добре, докато цялата смес стане на много меко тесто. Капнете по 1/4 или 1/2 чаени лъжички в бульона, покрийте и се оставя да престои 5 минути на слаб огън.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта