Регистрация

Пилешка салата с лимон, стафиди и крутони

Автор:
bogdanova
|
Дата:
31 Oct
|
Видяна:
577
Оцени рецептата

На крутоните:

1 1/2 ч кубчета хляб около 1 см

Зехтин

За салатата:

450 г пилешки гърди (обезкостени и без кожа)

2 стръка целина, нарязана ситно

1/3 ч златисти стафиди

Кората на 1 лимон, ситно настъргана

6 листа зелена салата

6 листа цикория

2 ч.л. лимонов сок

1 с.л. зехтин

За дресинга:

1/2 ч кисело мляко

1/3 ч лека майонеза

2 с.л. лимонов сок

2 ч.л. дижонска горчица или зърнеста горчица

2 ч.л. мед

1 с.л. наситнен пресен розмарин

1/8 ч.л. сол; до 1/4 ч.л.

Прясно смлян черен пипер на вкус

 

1. На крутоните: Намажете тавичка за печене с малко мазнина. Разпределете кубчетата хляб по дъното и отново поръсете с мазнина. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна за 20 минути или до златисто. Извадете от фурната и оставете да се охлади.

2. На салатата: Поставете пилешкото в тенджера и покрийте със студена вода. Оставете да заври, покрийте и намалете огъня. Гответе в продължение на 10 минути или докато пилешкото се свари. Извадете от течността и оставете да се охлади. Нарежете на малки парчета или накъсайте на нишки.

3. Смесете пилешкото с целината, стафидите и лимоновата кора.

4. На дресинга: В купа, смесете киселото мляко, майонезата, лимоновия сок, горчицата, меда, розмарина, солта и черния пипер. Разбърква се със салатата, покрийте и се съхранява в хладилник, до поднасяне.

5. Измийте салатата и цикорията, подсушете и увийте в хартиени кърпи. Оставете в в хладилника.

6. Преди поднасяне, разбъркайте 2 супени лъжици лимонов сок и една чаена лъжичка зехтин. Накъсайте марулята на малки парченца и разбъркайте с лимоновата смес. Разделете между чинии за сервиране и покрийте с пилешката салата. Гарнира се с крутони.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта