Пилешка паеля
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,2 кг пилешки гърди, обезкостени, без кожата
1 с.л. зехтин или олио за готвене
Средно голяма глава лук, нарязан
2 скилидки чесън, счукан
2 1/4 ч пилешки бульон
1 ч ориз с дълги зърна
1 ч.л. сушен риган, натрошен
1/2 ч.л. червен пипер
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
1/8 ч.л. смлян шафран или куркума
1 консерва задушени домати
Средно голяма сладка червена чушка
3/4 ч грах, замразен
Изплакнете и подсушете пилешките гърди с хартиени кърпи. Нарежете на ленти с големина на хапки. Изпържете в горещо олио в продължение на 2 - 3 минути или докато месото вече не е розово. Извадете пилешкото от тигана и добавете лука и чесъна запържете до омекване, но без да покафеняват. Свалете от огъня. Добавете бульона, ориза, ригана, червения пипер, солта, черния пипер и шафрана или куркумата. Оставете да заври. Намалете котлона. Оставете да къкри, покрито, за около 15 минути. Нарежете едро задушените домати и ги добавете, заедно със сока им, в тигана. Добавете червената пиперка, нарязана на ивици и замразения грах. Покрийте и оставете да къкри около 5 минути или докато оризът омекне. Прибавете пилешкото. Гответе и разбърквайте за още 1 минута или докато се сгорещи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ