Регистрация

Пилешка паеля

Автор:
jordana
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
653
Оцени рецептата

1,2 кг пилешки гърди, обезкостени, без кожата

1 с.л. зехтин или олио за готвене

Средно голяма глава лук, нарязан

2 скилидки чесън, счукан

2 1/4 ч пилешки бульон

1 ч ориз с дълги зърна

1 ч.л. сушен риган, натрошен

1/2 ч.л. червен пипер

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1/8 ч.л. смлян шафран или куркума

1 консерва задушени домати

Средно голяма сладка червена чушка

3/4 ч грах, замразен

 

Изплакнете и подсушете пилешките гърди с хартиени кърпи. Нарежете на ленти с големина на хапки. Изпържете в горещо олио в продължение на 2 - 3 минути или докато месото вече не е розово. Извадете пилешкото от тигана и добавете лука и чесъна запържете до омекване, но без да покафеняват. Свалете от огъня. Добавете бульона, ориза, ригана, червения пипер, солта, черния пипер и шафрана или куркумата. Оставете да заври. Намалете котлона. Оставете да къкри, покрито, за около 15 минути. Нарежете едро задушените домати и ги добавете, заедно със сока им, в тигана. Добавете червената пиперка, нарязана на ивици и замразения грах. Покрийте и оставете да къкри около 5 минути или докато оризът омекне. Прибавете пилешкото. Гответе и разбърквайте за още 1 минута или докато се сгорещи.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта