Регистрация

Пиле яхния по провансалски

Автор:
roni
|
Дата:
31 Oct
|
Видяна:
630
Оцени рецептата

Необходими продукти:

3 кг зеленчуци, кореноплодни, смесени; пащърнак, ряпа, картофи, лук, моркови, нарязани на парчета от по 2-3 см

2 с.л. балсамов оцет

3 ч.л. листа естрагон, разделени

1 ч.л. мащерка, разделена

1 чаена лъжичка чесън, фино счукан

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

1/8 ч.л. лют червен пипер

1 ч зелен боб, пресен, нарязан на 5-см парчета

3/4 ч бяло сухо вино

680 г пилешки гърди, половинки, без кожа и кости, нарязани на кубчета от по 5 см

800 мл пилешки бульон

3 с.л. брашно

1/2 чаша вода

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 225 градуса. Намажете тава за печене с мазнина. Добавете кореноплодните зеленчуци, оцета, 2 ч.л. естрагон, 1/2 ч.л. мащерка, чесъна, солта и пипера и разбъркайте. Пече се докато зеленчуците започнат да се карамелизират - 30 - 45 минути. Добавете зеления фасул и се пече, докато зеленчуците омекнат, още около 10 - 15 минути. Извадете зеленчуците в голяма купа, покрийте с капак, за да не изстиват. Добавете виното тавата, като остъргвате залепналите парченца от дъното. Добавете пилешкото и печете до готовност, за около 15 до 20 минути. Сложете го при зеленчуците и покрийте отново. Сложете тавата върху котлона. Добавете бульона, оставете да къкри. Смесете брашното с 1/2 чаша вода, като се разбърква до гладкост; добавете сместа в съда. Гответе, като разбърквате до гладкост. Добавете останалия естрагон и мащерка. Върнете зеленчуците и пилешкото в съда; разбъркайте, докато се покрият равномерно. Сгорещете много добре.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта