Регистрация

Пиле фрикасе

Автор:
radito
|
Дата:
24 Mar
|
Видяна:
1024
Оцени рецептата

1 пиле

студена вода

сол

1 стрък праз

1 стрък целина

1 морков

1 зърно карамфил

1 дафинов лист

1 малка глава лук, разполовена

1 малка консерва печурки, отцедени

1/3 ч масло

1/4 ч универсално брашно

щипка смляно индийско орехче

1 ч.л. сос Уорчестършир

сухо бяло вино

1 ч.л. лимонов сок

1 малка консерва грах, отцеден

1 жълтък

6 с.л. сметана за разбиване

 

Нарежете пилето на парчета. Поставете го в дълбока тенджера, покрийте със студена вода. Добавете сол, праз, целина, моркови, карамфил, дафинов лист и лук. Оставете да кипне, намалете котлона и оставете да къкри 1 до 2 часа, в зависимост от размера и крехкостта на пилето. Варете до готовност и извадете от бульона; оставете леко да се охлади. Отстранете кожата и мазнините; отделете месото от костите и нарежете на едри парчета. Прецедете бульона.

Нарежете гъбите на тънки филийки. Сотирайте в малко количество масло в средно голям тиган.

Разтопете маслото в голям тиган. Прибавете брашното и гответе, като бъркате непрекъснато, докато стане със светло златисто-кафяв цвят, около 3 минути. Добавете малко горещ бульон и овкусете със сол, индийско орехче, сос Уорчестършир, вино и лимонов сок. Сложете парчета месо, сотираните гъби и граха в соса; затоплете леко на слаб огън. Когато всички съставки са горещи, изключете котлона. Оставете да престои 3 до 4 минути.

Преди да сервирате, смесете жълтъка и сметаната в малка купа. Тази смес се прибавя в соса, за да го обогати и направи гладък. Сервирайте горещо с ориз.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта