Пиле "Скарпариела"
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 цяло пиле, около 2 кг, нарязано на порции
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
3/4 ч зехтин или олио
1 голяма скилидка чесън, счукан
1 с.л. пресен магданоз, нарязан
2 ч.л. сушен розмарин
1 ч сухо бяло вино
1 ч сметана за разбиване
1/2 ч настърган пармезан
Сварени спагети, горещи
Резени лимон
Стръкчета мента
Измийте и подсушете пилетата, нарежете на порции. Поръсете със сол и пипер. Сгорещете олиото в голям тиган. Запържете месото на силен огън. Добавете чесъна. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 10 минути. Отстранете излишната мазнина. Добавете магданоза, розмарина и виното. Варете около 15 минути или докато виното се изпари и пилето се сготви. Прехвърлете пилето в чиния. Добавете сметаната в тигана. Варете докато се редуцира наполовина и се сгъсти, като остъргвате тигана. Върнете пилешкото в съда. Гответе още около 3-4 минути или докато месото се сгорещи отново. Поръсете с пармезан. Поднесете върху горещите спагети. Украсете с лимонови резени и ментови листа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ