Пиле "Синтия"
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
8 с.л. брашно
1/2 ч.л. пипер
4 пилешки гърди, разполовени
2 с.л. лук, нарязан
1 1/2 ч пилешки бульон, горещ
4 с.л. шери
115 г грозде, без семена
2 ч.л. сол
1/4 ч.л. червен пипер
10 с.л. масло или маргарин, меко
1 ч сухо бяло вино
1 с.л. лимонов сок
2 портокала, обелени и нарязани на парчета
1. Смесете 6 с.л. брашно, солта, черния и червен пипер.
2. Оваляйте половинките гърди в овкусеното брашно.
3. Загрейте 6 супени лъжици масло в голям тиган; запържете гърдите в маслото леко от двете страни.
4. Намалете котлона и гответе на слаб огън за 10 мин.
5. Поръсете с лука; добавете бялото вино и оставете да заври.
6. Покрийте плътно; пече се в предварително загрята на 180С фурна за 20 минути.
7. Смесете останалото брашно и масло заедно в купа с вилица.
8. Добавете горещия пилешки бульон, за да направите паста; разбъркайте добре.
9. Добавете брашнената паста, лимоновия сок и шерито при пилешкото; покрийте и се пече още 15 - 20 минути.
10. Сложете гърдите в чиния и полейте със соса.
11. Гарнирайте с портокал и грозде и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ