Пиле с шоколадов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 с.л. зехтин
2 скилидки чесън, счукан
6 порции пилешко месо
1 глава лук, нарязан
1 зелена пиперка, нарязана
3 резена печена червена чушка от буркан, нарязани
2 големи домата, обелени и нарязани
2 с.л. чили на прах (или на вкус)
2 1/2 ч пилешки бульон
1/4 ч бланширани бадеми
1/4 ч стафиди
1/2 ч.л. кимион
1/4 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. смлян карамфил
1/4 ч.л. канела
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
1 ч.л. захар
Настърганата кора на 1 портокал
2 блокчета горчив шоколад, нарязан
1/4 ч светъл ром
Сгорещете олиото и запържете чесъна в продължение на няколко минути, за да ароматизира мазнината, прибавете пилешкото и запържете до кафяво. Извадете месото. В останалата мазнина, запържете лука, зелената чушка, бахара и доматите на слаб огън за 10 минути. Към лучената смес, добавете чилито на прах и смесете добре. Добавете бульона, бадемите, стафидите, подправките и кората; оставете да къкри, покрито, още 30 минути. Добавете шоколада, като се разбърква, докато се разтопи. Върнете пилешкото и полейте със соса. Изпечете на 160С, покрито, за 1 час или до пълна готовност. Сгорещете рома, запалете го и се изсипва върху ястието и се оставя да престои в продължение на няколко минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ