Регистрация

Пиле с чушки и ориз по ориенталски

Автор:
radito
|
Дата:
29 Nov
|
Видяна:
1077
Оцени рецептата

3 пилешки гърди, половинки, без кожа, обезкостени и нарязани

2 скилидки чесън, счукан

1 глава лук, наситнен

1 червена чушка - нарязана на тънки ленти

1 зелена чушка - нарязана на тънки ленти

1 с.л. царевично нишесте

4 с.л. соев сос

1 консерва парчета ананас в сок, 225 г, неотцедени

2 с.л. оцет

3 с.л. кафява захар

1/2 ч.л. смлян джинджифил

2 ч сварен ориз

 

Загрейте 1 с.л. олио в тиган. Сотирайте чушките, чесъна и лука, докато лукът поомекне. Извадете от тигана и заделете на топло. Добавете 1 супена лъжица олио в тигана и запържете пилешките кубчета, докато всички се сготвят равномерно. Смесете царевичното нишесте със соевия сос и част от ананасовия сок в малка купа. Смесете пилешкото с лучената смес. Добавете парченцата ананас и сока, заедно с кафявата захар, оцета и прясно настърган или смлян джинджифил. Загрява се до кипене, след което добавете сместа с царевично нишесте. Разбърквайте непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Сервирайте веднага върху бял ориз.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта