Пиле с чушки и ориз по ориенталски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 пилешки гърди, половинки, без кожа, обезкостени и нарязани
2 скилидки чесън, счукан
1 глава лук, наситнен
1 червена чушка - нарязана на тънки ленти
1 зелена чушка - нарязана на тънки ленти
1 с.л. царевично нишесте
4 с.л. соев сос
1 консерва парчета ананас в сок, 225 г, неотцедени
2 с.л. оцет
3 с.л. кафява захар
1/2 ч.л. смлян джинджифил
2 ч сварен ориз
Загрейте 1 с.л. олио в тиган. Сотирайте чушките, чесъна и лука, докато лукът поомекне. Извадете от тигана и заделете на топло. Добавете 1 супена лъжица олио в тигана и запържете пилешките кубчета, докато всички се сготвят равномерно. Смесете царевичното нишесте със соевия сос и част от ананасовия сок в малка купа. Смесете пилешкото с лучената смес. Добавете парченцата ананас и сока, заедно с кафявата захар, оцета и прясно настърган или смлян джинджифил. Загрява се до кипене, след което добавете сместа с царевично нишесте. Разбърквайте непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Сервирайте веднага върху бял ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ