Регистрация

Пиле с чушки

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
791
Оцени рецептата

470 г пилешки гърди - без кожа, обезкостени, разполовени по дължина

1 с.л. растително масло

3/4 ч нарязан лук

1/2 с.л. скилидки чесън, счукан

3/4 ч бял ориз с дълги зърна

1 ч гъби, пресни

410 г пилешки бульон

1/2 ч бяло трапезно вино

1/8 ч.л. шафран

1 1/2 ч грах, замразен

56 г чушки от буркан

1/4 ч пармезан, настърган

 

Запържете пилешкото в тиган с горещо олио около 6 минути или докато не остане розово никъде. Обърнете веднъж. Заделете на топло. Запържете лука и чесъна в олио, докато омекнат. Прибавете ориза и суровите гъби. Добавете бульона, виното, шафрана, и 1/4 чаена лъжичка черен пипер. Оставете да заври, намалете огъня. Покрийте; оставете да къкри 20 минути или докато оризът омекне. Прибавете размразения грах и отцедените чушки; оставете да се сгорещи. Сервира се с ориз. Поръсете с пармезан.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта