Регистрация

Пиле с наденица

Автор:
desislavva
|
Дата:
20 Jun
|
Видяна:
715
Оцени рецептата

450 г наденица, нарязана на филийки

Растително масло

1 пиле, нарязано на порции

Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

1/2 ч брашно +

6 с.л. брашно

1 1/2 ч (около 2 връзки) ситно нарязан зелен лук, перата и белите части

1 ч фино нарязана целина

1/2 ч фино нарязана зелена чушка

1/4 ч фино нарязан магданоз

3 скилидки чесън, счукан

9 ч пилешки бульон

Лют червен пипер и / или

сос табаско на вкус

2-6 ч.л. сасафрас на прах

4 ч горещ сварен ориз

Фино нарязан зелен лук, за украса

 

Запържете наденицата в голям ненамаслен тиган на слаб огън, като обръщате филийките често с помощта на шпатула, докато се получи слой мазнина върху дъното на тигана. Увеличете огъня до умерен и като обръщате наденицата от време на време, продължете да пържите, докато покафенее, около 6 минути. Прехвърлете върху хартиени кърпи, за да се отцеди. Добавете олиото при мазнината в тигана на дълбочина от 1 см. Поръсете пилешкото със сол и пипер. Сложете 1/2 чаша брашно в чиния. Оваляйте парчетата пиле в брашно и изтръскайте излишното. Сгорещете олиото в тигана на средно висока температура. Запържете пилешките парчета в горещата мазнина, докато са златисто кафяви от двете страни, за около 12 до 15 минути от всяка страна. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Заделете 6 супени лъжици от мазнина в тигана и изхвърлете останалата. Смесете заделените 6 с.л. мазнина с останалите 6 супени лъжици брашно в голяма, тежка тенджера, докато сместа е гладка. Гответе, като се разбърква често, на умерен огън, докато сместа с мазнина и брашно покафенее. Това може да отнеме няколко минути. Не трябва да загаря. Добавете зеления лук, целината, зелената чушка, магданоза и чесъна в запръжката. Гответе сместа, като се разбърква над средно-слаб огън, докато зеленчуците омекнат. След това, при непрекъснато разбъркване, бавно добавете пилешкия бульон. Оставете сместа да заври, след това намалете огъня. Добавете наденицата. Поръсете със сол и пипер на вкус, както и с лют пипер и/или сос Табаско. Оставете да къкри непокрито за 30 минути; като се разбърква от време на време. През това време обезкостете пилешкото и го накъсайте. Прибавете го в тигана и оставете да заври и оставете да къкри за 15 минути.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта