Пиле с наденица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г наденица, нарязана на филийки
Растително масло
1 пиле, нарязано на порции
Сол и прясно смлян черен пипер на вкус
1/2 ч брашно +
6 с.л. брашно
1 1/2 ч (около 2 връзки) ситно нарязан зелен лук, перата и белите части
1 ч фино нарязана целина
1/2 ч фино нарязана зелена чушка
1/4 ч фино нарязан магданоз
3 скилидки чесън, счукан
9 ч пилешки бульон
Лют червен пипер и / или
сос табаско на вкус
2-6 ч.л. сасафрас на прах
4 ч горещ сварен ориз
Фино нарязан зелен лук, за украса
Запържете наденицата в голям ненамаслен тиган на слаб огън, като обръщате филийките често с помощта на шпатула, докато се получи слой мазнина върху дъното на тигана. Увеличете огъня до умерен и като обръщате наденицата от време на време, продължете да пържите, докато покафенее, около 6 минути. Прехвърлете върху хартиени кърпи, за да се отцеди. Добавете олиото при мазнината в тигана на дълбочина от 1 см. Поръсете пилешкото със сол и пипер. Сложете 1/2 чаша брашно в чиния. Оваляйте парчетата пиле в брашно и изтръскайте излишното. Сгорещете олиото в тигана на средно висока температура. Запържете пилешките парчета в горещата мазнина, докато са златисто кафяви от двете страни, за около 12 до 15 минути от всяка страна. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Заделете 6 супени лъжици от мазнина в тигана и изхвърлете останалата. Смесете заделените 6 с.л. мазнина с останалите 6 супени лъжици брашно в голяма, тежка тенджера, докато сместа е гладка. Гответе, като се разбърква често, на умерен огън, докато сместа с мазнина и брашно покафенее. Това може да отнеме няколко минути. Не трябва да загаря. Добавете зеления лук, целината, зелената чушка, магданоза и чесъна в запръжката. Гответе сместа, като се разбърква над средно-слаб огън, докато зеленчуците омекнат. След това, при непрекъснато разбъркване, бавно добавете пилешкия бульон. Оставете сместа да заври, след това намалете огъня. Добавете наденицата. Поръсете със сол и пипер на вкус, както и с лют пипер и/или сос Табаско. Оставете да къкри непокрито за 30 минути; като се разбърква от време на време. През това време обезкостете пилешкото и го накъсайте. Прибавете го в тигана и оставете да заври и оставете да къкри за 15 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ