Пиле с марината от кисело мляко и маслен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
800 г пилешки пържоли от бут без кожа и кост
4 с.л. кисело мляко
8 с.л. соев сос
1,5 ч.л. кимион на прах
4 скилидки чесън
1 ч.л. лют сос по желание
2 с.л. кафява захар
4 с.л. червено вино
30 г масло + 1 ч.л. кафява захар
Начин на приготввяне:
1. Нарежете пилешкото месо на едри парчета.
2. Смесете киселото мляко с намачкания чесън, соевия сос, кимиона и лют сос. Разбъркайте и прехвърлете пилешкото месо вътре. Размешайте много добре и оставете да се маринова за минимум 2 часа. Може и денонощие.
3. Прехвърлете месото в тава, поръсете с кафявата захар. Мръвките трябва да са плътно една до друга, може и на два реда една върху друга. Тогава поръсете кафява захар и между първия и втория ред. Сложете капак или завийте с алуминиево фолио и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 35 минути.
4. Разгърнете фолиото и допечете за още 7-8 минути.
5. Извадете пилешкото от тавата на готвенето, сипете вътре виното и сложете на котлон на умерен огън. Бъркайте докато се отлепят загорели парченца от месото и се превърнат в сос. Прецедете през широка цедка в купичка и върнете на огъня. Можете да добавите 1 с.л. соев сос и 1 ч.л. кафява захар. Мешайте докато захарта се разтвори и махнете от огъня. Прибавете маслото и бъркайте докато се разтопи.
6. Полейте пилешкото със соса и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ