Регистрация

Пиле с лимонова трева и кашу

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
22 Oct
|
Видяна:
699
Оцени рецептата

2 малки сушени люти чушки, натрошени

Олио

1 скилидки чесън, нарязан

450 г пилешко, нарязано на филийки

1/2 ч.л. захар

1 с.л. сос от стриди

1 с.л. рибен сос

3 с.л. пилешки бульон или вода

1/2 ч кашу, печено, безсолно

1 с.л. трева лимон, нарязана

2 лука шалот, нарязани на четвъртини

 

1. В малко олио, запържете като разбърквате лютите чушки, докато се сготвят равномерно, но без да изгарят, оставете настрана.

2. Запържете чесъна, с малко повече масло, до златисто, добавете пилешкото, захарта, соса от стриди и рибения сос. Запържете, докато пилето се зачерви, намалете котлона и добавете течност - бульон или вода. Гответе още няколко минути.

3. Когато пилето е напълно готово, добавете ядките, лимоновата трева, шалота и лютите чушки внимателно, за да не натрошите лютите чушки.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта