Пиле с кус-кус по марокански
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 пилешки бутчета
Сол и пипер (на вкус)
1 с.л. зехтин
1 голяма глава лук
225 г моркови, нарязани на тънки филийки
2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. смлян джинджифил
1/4 ч.л. куркума
1/8 ч.л. канела
1 лимон, нарязан на 8 парчета
1 ч пилешки бульон
2 ч пилешки бульон
1/2 ч сушен касис
1 ч.л. сол на вкус (по желание)
1/8 ч.л. бахар
1 ч кускус
За пилето:
1. Махнете кожата и срежете бутчетата при ставата; овкусете със сол и пипер. Загрейте олиото в голям тиган, за предпочитане с незалепващо покритие и запържете пилето от двете страни на средно-висока температура. Прехвърлете пилето в чиния.
2. Намалете огъня до средно-слаб, добавете лука и запържете за около 3 минути.
3. Добавете морковите и запържете за около 2 минути.
4. Добавете червения пипер, джинджифила, куркумата и канелата и варете сместа в продължение на една минута, като се разбърква. 5. Върнете пилето, заедно със соковете в тенджерата и добавете резените лимон бульона. Оставете течността да заври, намалете огъня, покрийте и оставете да къкри, като обръщате пилето от време на време, в продължение на 30 минути или докато се свари.
На кус-куса:
6. В средно голяма тенджера, комбинирайте бульона, стафидите, солта (ако е необходимо), както и всички подправки и оставете да заври.
7. Добавете кус-куса и се вари в продължение на 2 минути, отстранете тенджерата от котлона, покрийте и оставете за 5 минути или докато течността се абсорбира.
8. Сервирайте пилето и морковите върху кус-куса, заобиколени от лимоновите резени.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ