Регистрация

Пиле с кумкуат

Автор:
marto
|
Дата:
22 May
|
Видяна:
633
Оцени рецептата

113 г синьо сирене, меко

3/4 ч.л. сушен естрагон, разделен

8 пилешки гърди, без кожа и кости, разполовени

1 белтък

1/4 ч вода, разделена

1/3 ч фина галета

2 с.л. препечен пшеничен зародиш

1 ½ ч неподсладен портокалов сок

1 с.л. захар

1 скилидка чесън, разполовена

1 ч.л. царевично нишесте

2 с.л. бял винен оцет

1 1/2 с.л. портокалов ликьор

1 1/2 ч кумкуат (около 20 плода), разделени

Смесете сиренето и естрагона и заделете. Изтънете пилешкото до 0,5 см дебелина; разпределете равномерно сместа със сиренето върху всяко парче пиле; навийте на руло, подпъхнете краищата и набодете с клечки за зъби. Комбинирайте яйцето и 2 супени лъжици вода в малка купа; Смесете галетата и пшеничния зародиш в плитка чиния. Потопете всяко руло в яйце, след това в галета. Поставят се в тавичка, покрита със спрей за готвене. Пече се на 200С в продължение на 30 минути. Заделете и дръжте на топло. Смесете сока, захарта и чесъна в малка тенджера и оставете да се вари за 6 минути или докато се редуцира до 1 чаша. Смесете 2 супени лъжици вода и царевично нишесте и разбъркайте хубаво. Добавете ги в сока. Разбърква се. Добавете 1/4 ч. л. естрагон, оцета, ликьора и 1 чаша кумкуат; оставете да къкри 5 минути или докато плодовете кумкуат омекнат, като се разбърква непрекъснато, извадете и изхвърлете чесъна. Извадете клечките за зъби от рулата и поднесете със соса. Украсете с допълнително плодове кумкуат.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта