Пиле с кисело мляко по гтръцки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1 ч кисело мляко, обикновено, нискомаслено
1 с.л. ситно настъргана кора от лимон
1 1/2 с.л. лимонов сок
2 с.л. фино нарязан пресен риган
2 с.л. магданоз, нарязан ситно, пресен
1 скилидка чесън, счукан
1/4 ч.л. сол
1/8 ч.л. прясно смлян черен пипер или на вкус
4 пилешки гърди, половинки, без кости и кожа
Начин на приготвяне:
Смесете киселото мляко, лимоновата кора и сока, ригана, магданоза, чесъна, солта и черния пипер. Поставете пилето в чиния и намажете с около 1/4 чаша от соса с кисело мляко. Увийте в прозрачно найлоново фолио и оставете в хладилника за няколко часа или за през нощта. Покрийте и оставете в хладилника оставащия сос с кисело мляко. Поставете пилето върху решетка в тава за печене и се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна за 30 минути. Включете фурната на грил и се пече още около 5 минути, докато пилето се зачерви отгоре. Изсипете соса отгоре и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ