Пиле с кашу
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
2 ч.л. царевично нишесте
1 ч пилешки бульон
2 с.л. царевично нишесте
2 с.л. соев сос
900 г пилешки гърди, без кожа и кости
4 с.л. олио
2 стръка целина, нарязана тънко
900 г зелен боб, нарязан
2 моркова, нарязани на тънки филийки
1 глава лук, нарязан на тънки филийки
2 скилидки чесън, счукан
4 с.л. вода
2/3 ч кашу, печено
Начин на приготвяне:
Смесете царевичното нишесте с пилешкия бульон и оставете настрана. Нарежете пилешкото на тънки клечици. Смесете царевичното нишесте, соевия сос и пилешкото. Разбъркайте хубаво и заделете. Сгорещете уок или голям тиган на силен огън. Когато се сгорещи, добавете 2 с.л. зехтин. Когато олиото се сгорещи, добавете сместа с пилешко. Запържва се, като се разбърква, докато пилешкото стане непрозрачно (около 3 минути). Извадете месото от съда и оставете настрана. Добавете останалите 2 с.л. олио в тигана. Когато се сгорещи, добавете целината, морковите и чесъна. Запържете, като разбърквате за 1 мин. Добавете вода. Покрийте и оставете да къкри за 3 минути или до омекване на зеленчуците. Върнете пилешкото и сместа с пилешкия бульон в съда. Разбъркайте, докато течността заври и се сгъсти (около 1 минута). Прибавете по-голямата част от кашуто. Гарнирайте с останалото кашу.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ