Регистрация

Пиле с кайсии по селски

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
619
Оцени рецептата

2 пилета, нарязани на 8 парчета всяко, краищата на крилата почистени

1/4 ч + 2 с.л. студено пресован зехтин

4 скилидки чесън, едро нарязан

2 с.л. балсамов оцет

2 с.л. сушена мащерка

2 с.л. сушен естрагон

1/2 ч.л. едросмлян черен пипер

1 голяма глава лук, разполовен и тънко нарязан

2 с.л. брашно

2 ч пилешки бульон

1 ч вино

1 с.л. конфитюр от касис

2 ч сушени кайсии

Сол на вкус

Прясно смлян черен пипер на вкус

Сварени спагети (по желание)

1 с.л. нарязан магданоз, за поръсване

 

1. Изплакнете парчетата пиле и подсушете.

2. В голяма купа смесете 1/4 чаша зехтин, нарязания чесън, оцета, мащерката, естрагона и 1/2 чаена лъжичка черен пипер. Добавете пилето, разбъркайте добре и мариновайте на стайна температура за 2-3 часа или в хладилник за една нощ.

3. Извадете пилето от маринатата, остържете всички парченца, залепнали по месото. Заделете маринатата. Сгорещете останалите 2 супени лъжици зехтин в голям тиган. Запържете пилешкото на малки партиди на умерен огън до златисто, като обърнете веднъж или два пъти. Заделете.

4. Добавете лука, намалете огъня и гответе, като се разбърква, за 2 минути или докато не започне да покафенява. Смесете с брашното и продължете готвенето, като се разбърква непрекъснато, в продължение на още 2 минути.

5. Добавете бульона, виното и конфитюра. Гответе, като се разбърква, за още 2 минути. Прибавете кайсиите, запазената марината и пилето.

6. Гответе на слаб огън, частично покрито, в продължение на 20 минути. Свалете капака и варете в продължение на 20-30 минути или докато пилето се свари. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Ако желаете, поднесете със спагети и гарнирайте с нарязан магданоз.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта