Пиле с гъби и бадеми
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч разполовени бадеми
олио
царевично нишесте
1 с.л. шери
1 с.л. сос от стриди
сол
1/2 ч.л. захар
450 г пилешки гърди, без кожа и кости, нарязани на кубчета
2 ч.л. бяло вино
1/2 белтък
пипер
115 г зелен фасул
2 водни кестена, нарязани
1/4 ч бамбукови кълнове, нарязани на тънки филийки
24 пресни гъби
Запържете бадемите до златисто. Отцедете и оставете настрана. Смесете 1 чаена лъжичка царевично нишесте с 1 чаена лъжичка вода. Добавете шерито, соса от стриди, 1 супена лъжица вода, 1/2 чаена лъжичка сол и захарта. Смесете добре и оставете настрана. Смесете пилешкото, виното, белтъка и 1 чаена лъжичка царевично нишесте. Поръсете със сол и пипер на вкус. Сгорещете 5 супени лъжици олио в тиган. Добавете месото и пържете, като разбърквате, докато вече не е розово. Добавете зеления фасул, водния кестен, бамбуковите кълнове и гъбите. Запържете, като разбърквате за 3 минути. Прибавете сместа с шерито и я добавете в тигана. Варете като разбърквате за около 1 минута. Изсипете в чиния и поръсете с бадемите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ