Регистрация

Пиле с грозде и сметанов сос

Автор:
Юлия
|
Дата:
13 Jan
|
Видяна:
657
Оцени рецептата

3 пилешка гърди, разполовени, обезкостени, без кожа

2 с.л. масло (или маргарин)

1 с.л. портокалов мармалад

1/4 ч.л. естрагон, натрошен

1/3 ч бяло вино, сухо

1 зелен лук, тънко нарязан

1 ч червено грозде, без семки

1/4 ч сметана за разбиване

сол

индийско орехче

 

Поръсете пилешките гърди със сол и индийско орехче. Запържете леко в загрятото масло в голям тиган. Добавете мармалада, естрагона, зеления лук и виното. Покрийте, намалете огъня и оставете да къкри 10 минути. Добавете гроздето, покрийте отново и продължете готвенето още около 10 минути, докато пилето се свари. С помощта на решетъчна лъжица, извадете пилето и гроздето в затоплена чиния; дръжте на топло. Добавете сметаната към течността в тигана. Оставете да заври, като се разбърква и варете, докато се редуцира и леко се сгъсти. Добавете сол на вкус. Изсипете соса върху пилето.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта