Пиле с ароматни подправки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,5 кг пиле, без кожата, нарязано на порции
1 ч.л. сол
Прясно смлян черен пипер
2 с.л. олио
4 с.л. масло
7 шушулки кардамон
8 зърна карамфил
1 пръчица канела, 5 см
2 дафинови листа
2 1/2 ч бадеми, нарязани, бланширани
2 1/2 с.л. стафиди
1 ч кисело мляко
1 ч.л. кимион, семена, смлени на прах
1/2 ч.л. лют пипер
Сложете парчетата пиле на един слой и се поръсват с 1/4 чаена лъжичка сол и черен пипер на вкус. Обърнете и повторете. Сгорещете олиото и маслото в голям тиган на средно висока температура. Когато се сгорещи, добавете кардамона, карамфила, канелата и дафиновите листа и колкото парчета пилешко могат да се поберат на един слой. Запържете пилешкото от двете страни; прехвърлете с решетъчна лъжица в огнеупорна тавичка. Повторете с останалото месо. Добавете бадемите в горещото олио в тигана и се разбърква. Веднага след като започнат да покафеняват, след около 1 минута, добавете стафидите. Веднага изсипете съдържанието на тигана заедно с мазнината, върху пилешкото. В малка купа смесете киселото мляко, кимиона, червения пипер и останалата сол и черен пипер на вкус. Излейте върху пилешкото и разбъркайте добре. Покрийте съда и поставете във фурната на 180С за 20 минути. Обърнете парчетата пиле и намажете със соковете. Покрийте съда и печете още 20-25 минути или докато пилешкото омекне. Прехвърлете месото в чиния. Отстранете повечето мазнина от съда. Кипнете останалата до сгъстяване, около 5 мин. Изсипете сгъстения сос върху пилето и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ