Регистрация

Пиле по флорентински

Автор:
benito
|
Дата:
25 May
|
Видяна:
1042
Оцени рецептата

1 пиле (от 1 до 1,5 кг), нарязано на 14 - 16 малки парчета

сол и прясно смлян черен пипер на вкус

1 с.л. магданоз - нарязан

1/2 ч зехтин

сокът от един лимон

3/4 ч брашно

2 яйца

олио за пържене

 

Измийте и подсушете добре парчетата месо. Поставете ги в голяма купа. Подправят се със сол и черен пипер и се поръсват с магданоз. Добавете зехтина и лимоновия сок и се разбърква добре. Нека престои 2 - 3 часа. Разбийте яйцата със сол и пипер в средно голяма купа. Извадете пилето от маринатата и подсушете с хартиени кърпи. Оваляйте пилешките парчета леко в брашно. Натопете в разбитите яйца, оставете излишното яйце се отцеди. Налейте олио в голяма тенджера на дълбочина от 5 см. Сгорещете много добре - пуснато кубче хляб трябва да стане златисто кафяво след 1 минута. Изпържете пилешките парчета за 10 - 12 минути или до златисто от всички страни. Отцедете върху хартиени кърпи. Сложете парчетата пиле в топла чиния, поръсете леко със сол. Сервирайте веднага. Прави 4 порции.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта