Пиле по флорентински
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пиле (от 1 до 1,5 кг), нарязано на 14 - 16 малки парчета
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
1 с.л. магданоз - нарязан
1/2 ч зехтин
сокът от един лимон
3/4 ч брашно
2 яйца
олио за пържене
Измийте и подсушете добре парчетата месо. Поставете ги в голяма купа. Подправят се със сол и черен пипер и се поръсват с магданоз. Добавете зехтина и лимоновия сок и се разбърква добре. Нека престои 2 - 3 часа. Разбийте яйцата със сол и пипер в средно голяма купа. Извадете пилето от маринатата и подсушете с хартиени кърпи. Оваляйте пилешките парчета леко в брашно. Натопете в разбитите яйца, оставете излишното яйце се отцеди. Налейте олио в голяма тенджера на дълбочина от 5 см. Сгорещете много добре - пуснато кубче хляб трябва да стане златисто кафяво след 1 минута. Изпържете пилешките парчета за 10 - 12 минути или до златисто от всички страни. Отцедете върху хартиени кърпи. Сложете парчетата пиле в топла чиния, поръсете леко със сол. Сервирайте веднага. Прави 4 порции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ