Регистрация

Пиле по марокански

Автор:
bogdanova
|
Дата:
21 Oct
|
Видяна:
633
Оцени рецептата

1/2 ч зехтин

3 глави лук, нарязани на тънки филийки

2 скилидки чесън, счукан

1 1/2 ч.л. смлян джинджифил

2 ч.л. кориандър на прах

1/4 ч пресен магданоз - нарязан

Сол и пипер

2 порции пилешко, около 450 г всяка

3/4 ч пилешки бульон

3/4 чаша вода

2 средно големи лимона - нарязани на четвъртинки

1 ч зелени маслини, без костилките

 

Сгорещете зехтина в голям тиган. Добавете лука и чесъна. Гответе до готовност на лука. Смесете с джинджифила, кориандъра и магданоза. Добавете сол и черен пипер на вкус. Гответе за около 3 минути. Измийте и подсушете пилетата, нарежете на порции. Добавете ги към сместа с подправки. Изпържете по няколко парчета наведнъж до златисто кафяво от всички страни. Добавете още зехтин, ако е необходимо. Добавете бульона и водата. Покрийте и варете на слаб огън за 40 мин. Добавете лимоните и маслините и продължете готвенето още 20 минути или докато всички съставки омекнат.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта