Пиле по марокански
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч зехтин
3 глави лук, нарязани на тънки филийки
2 скилидки чесън, счукан
1 1/2 ч.л. смлян джинджифил
2 ч.л. кориандър на прах
1/4 ч пресен магданоз - нарязан
Сол и пипер
2 порции пилешко, около 450 г всяка
3/4 ч пилешки бульон
3/4 чаша вода
2 средно големи лимона - нарязани на четвъртинки
1 ч зелени маслини, без костилките
Сгорещете зехтина в голям тиган. Добавете лука и чесъна. Гответе до готовност на лука. Смесете с джинджифила, кориандъра и магданоза. Добавете сол и черен пипер на вкус. Гответе за около 3 минути. Измийте и подсушете пилетата, нарежете на порции. Добавете ги към сместа с подправки. Изпържете по няколко парчета наведнъж до златисто кафяво от всички страни. Добавете още зехтин, ако е необходимо. Добавете бульона и водата. Покрийте и варете на слаб огън за 40 мин. Добавете лимоните и маслините и продължете готвенето още 20 минути или докато всички съставки омекнат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ