Регистрация

Пиле по китайски

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
09 Mar
|
Видяна:
835
Оцени рецептата

1 бр. пилешки гърди

За маринатата:

1 с.л. соев сос

1 ч.л. царевично нишесте

За соса:

1 с.л. бял оцет

1 с.л. соев сос

1 с.л. сухо шери

1/2 ч.л. захар

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. царевично нишесте

олио, за запържване

3 сушени люти чили чушлета

Подправки:

1 стрък зелен лук, само бялата част

1 ч.л. джинджифил, пресен; наситнен

1 скилидка чесън, счукан

2 ч.л. сусамово олио

 

Изтънете леко пилешкото с чукче за месо, след което нарежете на ленти. Смесете съставките за маринатата с пилешкото в посочения ред и заделете. Смесете много добре съставките за соса и заделете. Сложете тиган на силен огън и сгорещете в продължение на 1 минута. Добавете 2 ч олио и се нагрява до около 180С. Добавете месото и гответе, като разбърквате, за 3 - 4 минути или до златисто. Извадете от съда, но заделете мазнината. Оставете 2 с.л. мазнина в тигана. Сгорещете отново, като разклатите съда, така че да се покрие цялото дъно. Добавете лютите чушки и семената; запържете за около 30 секунди, докато покафенеят. Върнете пилешкото и добавете подправките, запържете за още 30 секунди, като разбърквате. Налейте в соса и гответе до сгъстяване. Преди поднасяне, добавете сусамовото олио и поднесете. 





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта