Пиле по китайски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 бр. пилешки гърди
За маринатата:
1 с.л. соев сос
1 ч.л. царевично нишесте
За соса:
1 с.л. бял оцет
1 с.л. соев сос
1 с.л. сухо шери
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. царевично нишесте
олио, за запържване
3 сушени люти чили чушлета
Подправки:
1 стрък зелен лук, само бялата част
1 ч.л. джинджифил, пресен; наситнен
1 скилидка чесън, счукан
2 ч.л. сусамово олио
Изтънете леко пилешкото с чукче за месо, след което нарежете на ленти. Смесете съставките за маринатата с пилешкото в посочения ред и заделете. Смесете много добре съставките за соса и заделете. Сложете тиган на силен огън и сгорещете в продължение на 1 минута. Добавете 2 ч олио и се нагрява до около 180С. Добавете месото и гответе, като разбърквате, за 3 - 4 минути или до златисто. Извадете от съда, но заделете мазнината. Оставете 2 с.л. мазнина в тигана. Сгорещете отново, като разклатите съда, така че да се покрие цялото дъно. Добавете лютите чушки и семената; запържете за около 30 секунди, докато покафенеят. Върнете пилешкото и добавете подправките, запържете за още 30 секунди, като разбърквате. Налейте в соса и гответе до сгъстяване. Преди поднасяне, добавете сусамовото олио и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ